Schaken

Partijen

Proost! Je kunt hier online partijen naspelen!

Ben Lopes Cardozo
Interne partij 19 september 2006.
Gerard Huisinga
Interne partij 19 april 2006.
Jan van Himbergen
Interne partij 23 mei 2006.
Hans van Steijn
Externe partij tegen Woerden, 29 januari 2008.
Wim Laurens
Externe partij tegen Oud Zuylen 3, 30 maart 2006.

Het Gambiet

Een schakende Kas en Louis Sinds 1996 schaak ik elke week bij gezelligheids-schaakvereniging "Het Gambiet".

Toen ik net lid was, waren er ongeveer 40 leden. Dit is al vrij weinig voor een schaakclub; clubs als Paul Keres (Utrecht) hebben een ledental van ongeveer 90 leden. De laatste jaren zagen wij ons ledental verminderen naar 14, waarvan er slechts 6 spelers wareb die regelmatig kwamen. Sinds 1 september 2007 bestaan wij niet meer door een tekort aan leden.

SC Vianen

Een tijdje lang ben ik lid geweest van Schaakclub Vianen, maar omdat ik nu in Voorburg woon, ben ik daar weg.

Vriendenclub

Alhoewel ik lid ben geweest in Vianen, ben ik altijd nog met een paar vrienden van Het Gambiet blijven schaken, en dat is het enige wat ik nu nog aan schaken doe.

De sport

Jan en Kas in volle strijd Sport?!? Ja. Sport. Het lijkt het zeker niet te zijn, maar ga maar eens een echte partij spelen! Dan merk je dat er druk op je komt te staan. Wanneer je beter staat, wordt er van je verwacht dat je ook wint. Maar dan moet je het nog waarmaken. Verloren staan is in die zin prettiger, omdat je toch niks te verliezen hebt. Het probleem met verloren staan is dat je de neiging hebt om de handdoek in de ring te gooien. Terwijl je moet vechten! Het vechten is het mooie van het spel. Ongeacht de positie. Het lijkt allemaal heel rustig, maar in feite is het oorlog op het bord! Heerlijk..!